SAS har fløjet med 75 procent færre passagerer i juli

Udbruddet af coronavirus har i juli fortsat med at give færre passagerer for det skandinaviske luftfartsselskab SAS.

Det fremgår af selskabets trafiktal for måneden.

Samlet har SAS i juli fløjet med 705.000 passagerer. Det er et fald på 75 procent i forhold til samme måned sidste år.

De seneste måneder har SAS ligesom resten af luftfartsbranchen været hårdt ramt af coronaudbruddet, der har sænket flytrafikken markant.

Ud over statslige restriktioner har mange passagerer været tilbageholdende med at flyve på grund af virusset. Det har givet mindre aktivitet for selskaber som eksempelvis SAS.

Den administrerende direktør hos SAS, Rickard Gustafson, glæder sig dog over, at man er begyndt at kunne se en langsom bedring i efterspørgslen.

– I takt med at efterspørgslen langsomt vender tilbage, er vi glade for gradvist at kunne øge vores aktiviteter, mens vi sikrer en sikker rejseoplevelse for vores kunder og medarbejdere, siger Rickard Gustafson i en kommentar.

SAS’ trafiktal viser også, at selskabet i juli har haft en såkaldt “load factor” på 51 procent.

Load factor er et udtryk for, hvor fyldte flyene er. Med andre ord har SAS i juli i gennemsnit fløjet med fly, der har været halvfyldte.

Det er et problem, vurderer Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank og tæt følger af luftfartsbranchen.

– Det vidner om, at flyselskaber som SAS sætter mange nye fly i luften nu for at få trafikprogrammer i gang, men at passagerne ikke følger med i det samme tempo. Og det er et problem.

– Der er kun én ting, der er dyrere, end at holde flyene parkeret på landjorden. Det er, hvis de flyver halvtomme rundt, siger Jacob Pedersen.

/ritzau/