Dette syn bliver der ikke noget af i eftermiddag. Der må maksimalt være 500 personer til løbet, og tilskuerne skal sidde ned. Arkivfoto: Berit Hvassum

Bjergløb i eftermiddag med coronaregler

CYKLING

Hvis der skulle være nogle på Bornholm, der savner at se cykelløb, nu hvor Tour de France er udskudt, så kan man få stillet sin tørst i eftermiddag, hvor Bornholms Cycle Club holder Bjergløbet, som er en ni kilometer lang enkeltstart, der starter i Vang og slutter ved Hammerfyret, og som har deltagelse af flere eliteryttere.

Men hvis man vælger at dukke op langs ruten, for at se rytterne fare forbi, så er der nogle restriktioner, man skal være opmærksom på.

Grundet covid 19 er der nemlig nogle regler for, hvor mange der må være til stede under løbet.

– Der plejer især at være en del tilskuere, der kommer og står langs hårnålesvingene ved stigningen op til slåtmålet ved Hammerfyret, men det må vi jo ikke rigtig i år. Vi må i alt være 500 mennesker til løbet inklusiv alle deltagere og hjælpere, og så skal alle tilskuere være siddende og med en meters mellemrum grundet coronarestriktionerne, fortæller Christian Kofod Juul Andreasen fra Bornholms Cycle Club.

Han regner ikke med, at der vil være problemer med at overholde restriktionerne, blandt andet fordi vejrudsigten lover risiko for regn.

– Regnen sætter jo nok en dæmper på det hele i forhold til, hvor mange tilskuere der dukker op. Det er jo både godt og skidt, for så kommer der ikke til at være nogen problemer med, at der kommer flere, end der må, siger han.

Løbet er planlagt på rekordtid

Bornholms Cycle Club har brugt de seneste tre-fire uger på at planlægge løbet, og det er noget kortere tid end de fire måneder, som cykelklubben normalt bruger på det.

Det var nemlig først for nylig, at coronarestriktionerne blev lempet, så det igen var muligt at holde arrangementet.

– Det har været en hård optakt, fordi det kom jo i stand lidt i sidste øjeblik på grund af corona. Men da restriktionerne blev lempet, tænkte vi, at det kunne være sjovt at lave cykelløbet, og så var der nogle gode kræfter, der gik sammen og fik det til at lade sig gøre. Det har selvfølgelig været lidt hårdt og stressende, men vi tror og håber på, at det ender godt, siger Christian Kofod Juul Andreasen.

Er I klar til løbet?

– Ja, vi er klar. Ellers bliver vi det meget snart. Der er folk, der har arbejdet hele natten også med at sætte skilte op og spærre af. Vi har blandt andet 30 flagposter på ruten. Det har vi så også gjort, fordi vi har fokuseret på, at sikkerheden skulle være i top.

Hvilken rolle kan regnvejret have på cykelløbet?

– Det kan godt blive spændende, hvis folk kører lidt for stærkt i svingene, men vi håber, at rytterne tager deres forbehold og tager det lidt stille og roligt, men rytterne er så dygtige cykelryttere, at det skal de nok klare.

Har de kunnet øve sig på ruten i dag?

– De fleste har været ude og prøve ruten her i formiddag. De prøver den først stille og roligt på deres normale racercykel, og så slapper de lidt af, inden de så giver den gas i eftermiddag på deres enkeltstartscykel, for så kender de ruten og er klar til at køre rigtig stærkt.

Løbet afvikles i tidsrummet 15-17 og kan følges på Tidende.dk, ligesom det også bliver sendt direkte på TV2/Bornholm.