Politiet rykkede onsdag formiddag ud til et trafikuheld på Grammegårdsvej, hvor et træ væltede ud på kørebanen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Politiet fik ret i sag om alt for høj fart gennem Rutsker

HASTIGHED

En 24-årig mand forsøgte mandag at få omstødt politiets beslutning om, at han skulle betale en bøde på 3.000 kroner og have en betinget fradømmelse af sit kørekort, fordi han havde kørt alt for stærkt.

Det lykkedes ikke. Tværtimod fik politiet ret i, at manden den 20. februar i år tidligt om morgenen kørte gennem Rutsker med en hastighed på 103 kilometer i timen i et område, hvor der er hastighedsbegrænsning på 60 kilometer i timen. Det svarer til en overskridelse af fartgrænsen med godt 71 procent.

Ord mod ord

Ifølge manden, som i retten erkendte at have kørt for stærkt, inden han kørte ind i 60-kilometerzonen i Rutsker, havde han ikke kørt for stærkt inde i 60-kilometerzonen.

Desuden mente han slet ikke, at det var muligt, at politiet kunne have målt ham med en lasermåler ud for adressen Kirkebyvej 49 i Rutsker, for den bil, politibetjenten, der målte ham, havde kørt i, havde hele tiden kørt bag ham, indtil han blev stoppet, hævdede den 24-årige i retten.

Det udsagn blev modsagt af den betjent, der havde målt den 24-åriges hastighed den pågældende dag. Han forklarede detaljeret, hvordan han havde fulgt politiets procedure for at teste lasermåleren, og hvor han havde været parkeret, og hvor stærkt han havde måttet køre for at indhente den 24-åriges bil og stoppe ham.

Bøde plus betinget fradømmelse

Den forklaring valgte dommer Christian Bach Esdorf at lægge mere vægt på end på mandens egen forklaring, og han gav derfor politiet medhold i, at manden skulle betale en bøde på 3.000 kroner og have en betinget fradømmelse af førerretten i tre år. Den 24-årige blev desuden dømt til at skulle betale sagens omkostninger i form af et honorar til hans beskikkede forsvarer, advokat Pernille Munch, på 3.550 kroner

Den 24-årige udbad sig betænkningstid til at overveje, om han vil anke dommen til Østre Landsret.