Coronakrisen har gjort ondt på Bornholms Mosteri, men nye investorer har reetableret egenkapitalen og sikret virksomheden. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Kendte navne køber sig ind i Bornholms Mosteri

ERHVERV

Bornholms Mosteri blev hårdt ramt af coronakrisen, hvor salget af økologiske most til restauranter og cafeer i hele landet blev standset på grund af nedlukningen. 80-90 procent af omsætningen forsvandt allerede i begyndelsen af marts, og mosteriets fremtid så usikker ud.

Det har en udvidelse af ejerkredsen med tre nye medejere rettet op på, fremgår det af en pressemeddelelse.

De nye medejere er August Lund, Filip Lau og Lars Nørby Johansen, som alle tre er velkendte navne i den bornholmske fødevarebranche. August Lund er medejer af Hallegaard, Filip Lau var medejer af den konkursramte udgave af Kadeau, og Lars Nørby Johansen er medejer af den nye udgave af Kadeau. Den Sociale Kapitalfond er fortsat hovedaktionær med knap 20 procent af aktierne.

Den nye konstruktion gør, at mosteriets egenkapital bliver reetableret og kommer til at ligge på cirka fem millioner kroner. I reetableringen har Bornholms Mosteri tilbagekøbt den tidligere medejer Kadeaus aktier, samtidig med at virksomheden tilbagekøber en del af egne aktier i Den Erhvervsdrivende Fond Bornholms Mosteri.

Trods krisen er det lykkedes at bevare alle arbejdspladser til psykisk sårbare. 75 procent af virksomhedens medarbejdere har fysiske eller psykiske skavanker, som gør, at de ikke kan varetage et ordinært arbejde.