Danish Crowns produktion er på normalniveau trods corona-forholdsregler. Foto: Berit Hvassum

Slagteriarbejderne får målt temperaturen ved indgangen

Danish Crown annoncerede tidligere på ugen, at virksomheden indfører temperaturmåling af alle medarbejdere, når de møder på arbejde. Det gælder på samtlige slagterier og således også i Rønne.

ERHVERV

Danish Crown annoncerede tidligere på ugen, at virksomheden indfører temperaturmåling af alle medarbejdere, når de møder på arbejde. Det gælder på samtlige slagterier og således også i Rønne.

– Vi følger de samme retningslinjer på alle slagterier og tager de samme forholdsregler, uanset hvor i landet eller verden vi er, siger fabrikschefen i Rønne, Peter Koefoed Nielsen, til Bornholms Tidende.

De skærpede tiltag er en konsekvens af, at coronavirussen har spredt sig på slagteriet i Ringsted. Ud af de omkring 850 medarbejdere på det midtsjællandske slagteri i Ringsted er 120 testet positiv den seneste tid.

Temperaturmålingerne indebærer, at alle, der får målt en temperatur over 37,8 grader, bliver sendt hjem med en opfordring til at lade sig teste. De, som har en temperatur mellem 37 grader og 37,8 grader, skal besvare nogle spørgsmål for at afklare, om de udviser symptomer for covid-19, og er der de mindste indikationer på symptomer, bliver også de sendt hjem med en opfordring til at lade sig teste, skrev slagteriet i en pressemeddelelse i mandags.

I Rønne er fabrikschefen fåmælt omkring corona-forholdsreglerne på slagteriet. I lyset af den store bevågenhed er epidemien et anliggende for koncernens kommunikationsafdeling, og han fortæller blot, at sygdommen og de skiftende forebyggelsestiltag ikke har betydet, at slagteriet har været tvunget ned i gear.

Har I kunnet opretholde samme produktionsmængde som under normale forhold?

– Det kan vi. Det har ikke haft nogen betydning på nuværende tidspunkt, og vi satser vi på, det fortsætter på den måde, siger fabrikschef Peter Koefoed Nielsen.

Lørdagsproduktion

I maj fik Danish Crown som konsekvens af corona-situationen tilladelse af Miljøstyrelsen til at holde produktionen i gang på fem lørdage hen over sommeren. Slagteriet havde søgt om lov til mere lørdagsproduktion, fordi det havde behov for mere fleksibilitet i arbejdstilrettelæggelsen. Miljøstyrelsen gav corona-relateret dispensation fra de vanlige støjgrænser på lørdage, men understregede i samme ombæring, at den blot gjaldt frem til den 31. juli 2020.

Normalt må slagteriet være i drift fem lørdage om året, og med dispensationen kunne dette antal forøges med fem.

“Den samlede slagtekapacitet på 550.000 svin pr. år øges ikke,” understregede Miljøstyrelsen i godkendelsen til Danish Crown, Rønne.