I stedet for at følge vejbanen rundt i rundkørslen, fortsatte bilisten ligeud og ind over midterrabatten. Arkivfoto: Berit Hvassum

Totalskadet bil og bøde: Mand kørte lige ud i rundkørslen

Færdsel

En 88-årig mand fra Rønne blev torsdag ved Retten i Rønne idømt en bøde på 2.000 kroner og en betinget frakendelse af førerretten i tre år.

Det blev han, fordi han, som det hedder i jurist- og politisprog, førte personbil under tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden.

Ifølge politiet og det vidne, som senioranklager ved Bornholms Politi, Marina Molkte-Leth, havde indkaldt, var manden den 10. juni sidst på eftermiddagen kommet kørende i sin bil ad Snorrebakken mod Rønne. Og i stedet for at stoppe op bag den bil, der allerede holdt ved hajtænderne og ventede på, at der blev plads til at køre ind i rundkørslen, valgte manden af uransagelige årsager at lade være med at stoppe.

Han kørte i stedet venstre om den holdende bil, som han ramte så kraftigt i venstre side, at bilen fik omfattende skader. Herefter fortsatte manden, uden at stoppe, ud i rundkørslen, hvor han valgte at køre ad den korteste rute mod Almindingsvej – nemlig i en lige linje hen over rundkørslens midterrabat, hvor han dog undgik at ramme det kunstværk, der pryder rundkørslen.

Først da han var kommet ind på Almindingsvej gik det tilsynelande op for manden, at noget ikke var som det burde være, og han stoppede op.

Heldigvis kom ingen mennesker til skade, men den bil, som manden påkørte blev efterfølgende erklæret for totalskadet.