De fleste podninger for ny coronavirus er fundet sted i Bornholms Hospitals testtelte. Arkivfoto: Berit Hvassum

Indsamling til personalet er sat i gang – bornholmske ansatte kan få gavekort til Snellemark Centret

Et skulderklap til hospitalspersonalet.

Det er overskriften på den indsamling, som fredag er blevet sat i gang på hjemmesiden “samlind.dk”

Målet er at indsamle minimum tre millioner kroner, som skal veksles til gavekort á 1.000 kroner til butikker i et storcenter. Når indsamlingen er slut om to måneder, udloddes gavekortene til hospitalspersonalet i Region Hovedstaden ved lodtrækning.

Bag initiativet står fire pensionerede kolleger fra Hvidovre Hospital.

– Jeg havde behov for at gøre noget og sige tak, for jeg synes, sundhedspersonalet gør en kæmpe indsats. Da jeg først fik idéen, kunne jeg ikke slippe den igen, fortæller Mette Aabrink, der er tidligere chef i hospitalets administration.

– Mange andre grupper har gjort det flot, men på hospitalerne har de stået helt i front. Det kom som en tyv om natten, og de greb det uden tøven. Det hele kørte superprofessionelt og egentlig uden tanke for eget helbred, siger Mette Aabrink.

Personalet på Bornholms Hospital er som en del af Region Hovedstaden med i indsamlingen, og initiativtagerne har sikret sig, at de kan købe gavekort til Snellemark Centret.

At det netop er storcentre, hvor gavekortene kan indløses, skyldes, at centrene de seneste uger har været tvunget til at holde lukket.

– På et tidspunkt lukker de op igen, og så får de hurtigt brug for kunder, siger Mette Aabrink.

Indsamlingen er godkendt af Indsamlingsnævnet og løber indtil 30. juni.