Bo Sonne er ny formand for Klemensker Idrætsforening. Foto: Jens-Erik Larsen

Ny formand: ‘Vi skal øge andelen af aktive idrætsudøvere’

DAGENS NAVN: Bo Sonne er ny formand for Klemensker Idrætsforening. Bad sig har han en årelang tilknytning til foreningen, hvor han startede med at spille fodbold som syv-årig.

DAGENS NAVN: Bo Sonne er ny formand for Klemensker Idrætsforening. Bad sig har han en årelang tilknytning til foreningen, hvor han startede med at spille fodbold som syv-årig.

 

Hvad er din baggrund for at være med i Klemensker Idrætsforening?

– Jeg har været medlem af Klemensker Idrætsforening, siden jeg var syv år gammel. På grund af et skadet knæ har jeg efter mange år som aktiv været nødt til at trappe ned, således at jeg nu kun er aktiv med “bevæg dig for livet” en-to gange om ugen.

– Jeg har tidligere været aktiv indenfor foreningsarbejde og synes, at det er naturligt nu at deltage i arbejdet i Klemensker IF

Du har været konstitueret formand i et år, men blev formelt først valgt ved generalforsamling i år. Hvordan har det været?

– Det var en speciel situation, da jeg kun havde siddet i forretningsudvalget i få måneder, inden vores formand måtte trække sig. Heldigvis er det yderst kompetente personer, som sidder i både vores forretningsudvalget og aktivitetsudvalgene. Der er tovholdere på alle aktiviteter, og det har derfor gået rimelig smertefrit. Mine erfaringer fra det private erhvervsliv har også været en god ballast i denne situation.

Hvad er din ambition for idrætsforeningen?

– Min ambition er, at vi øger vores andel af aktive idrætsudøvere. Udfordringen er at tilbyde aktiviteter, som kan tiltrække og fastholde deltagere i alle aldre.

Hvordan har jeres forening været påvirket af coronakrisen?

– Coronatiden har været en trist periode, da alle aktiviteter har været lukket ned. Vi kan mærke, at det specielt er den sociale del af aktiviteterne, som medlemmerne har manglet.

– Vi har benyttet tiden til at få fremskyndet et par projekter – blandt andet står vores fitnessafdeling klar med nye omklædning- og baderum samt nye maskiner.

Hvor stammer din interesse for idræt fra?

– Jeg kommer ud af en meget sportslig familie, og vi børn deltog alle ganske naturligt i to-tre forskellige sportsgrene inden for Klemensker IF. Samtidig var sportsaktiviteter den eneste grund min far godtog som undskyldning for ikke at deltage i mark- og staldarbejdet, hvilket også hjalp på motivationen.

Hvis du havde en fridag i morgen, hvordan skulle den så tilbringes?

– En fridag vil typisk betyde en tur ud i den bornholmske natur med min kone, et byggeprojekt eller afslapning med en god bog.

Har du et yndlingssted på Bornholm?

– Yndlingsstedet er nok Kleven – den gamle banelinje mellem Klemensker og Rø, som jeg har nydt gennem alle år, og som er fantastisk på alle tider af året.

 

 

Bo Sonne

55 år

Oprindeligt bankuddannet. herefter ejendomsmægler og valuaruddannelsen. Ansat hos EDC BornholmerBo

Gift med Sanne i 26 år, sammen har parret to udeboende sønner på 25 og 22 år

Født i Klemensker og bor i Rutsker Højlyng