Tre hasleledere til DGI Bornholms årsmøde i Aakirkebyhallerne – Doris Carlsen (badminton), Hans Christian Pedersen og Iris Kofod (gymnastik). Foto: Jens-Erik Larsen

Ny formand ser lyst på fremtiden: Vi kan trække på gode, erfarne kræfter

HASLE

– Jeg har beskæftiget mig med idræt i hele mit liv. Jeg spillede fodbold, håndbold og badminton i Standard, en lille klub i Rutsker, som blev slået sammen med Hasle Idrætsforening i 1988. Jeg spillede bordtennis i RIK og senere i Hasle, fortæller Hans Christian Pedersen.

Hasle IF’s nye formand er bornholmer. Efter mange år væk fra øen er han vendt tilbage som pensionist.

– Da jeg fik børn, engagerede jeg mig som træner i håndbold og fodbold og som leder. Jeg så, hvor vigtigt det er, at man har frivillige at trække på til alt det uden om idrætten – vask af spillertøj, kørsel med videre.

– Da vi for tre år siden flyttede til Bornholm, begyndte jeg igen at spille bordtennis. Det har jeg stor glæde af, og det er sjovt ind imellem at møde spillere, som jeg har mødt som drenge- og juniorspiller, siger Hans Christian Pedersen.

– Jeg blev medlem af forretningsudvalget for et år siden, da jeg blev sekretær, så jeg er stadig ny i foreningen. Jeg er pensionist, og jeg har både tid og lyst til opgaven som formand. Jeg tænker meget i muligheder og kreative baner for at få det hele til at fungere.

Coronakrisen

Netop nu oplever man, at der også skal tænkes kreativt, fordi coronakrisen også har sat sit præg på idrætsforeningerne:

– Vi har søgt de støttepuljer og ordninger, der er etableret, og der er lige kommet en ny pulje fra tre bornholmske fonde, som vi også vil søge. Vi har fået cirka en tredjedel af det beløb, vi søgte om fra coronapuljen. Vi har søgt på baggrund af tabte indtægter ved vores bankospil og på kontingenter, og så kommer vi til at mangle Sildefesten, som ellers genererer mange penge til idrætsforeningen, siger Hans Christian Pedersen.

– Vi er heldigvis en velkonsolideret forening. Vi står ikke og mangler pengene, men de penge, vi får ind, bliver primært brugt på vores ungdom og på udvikling. Jeg ser lyst på fremtiden for Hasle Idrætsforening. Vi har heldigvis gode, erfarne kræfter, som der kan trækkes på, slutter Hasle IF’s nye formand.

 

 

Han har været lidt omkring

Hans Christian Pedersen er 67 år, er gift med Sonja og har tre voksne børn.

– Jeg er født og opvokset i Vang, og efter endt skoletid tog jeg i 1971, 19 år gammel, til København hvor jeg fik en bankuddannelse.

– Jeg har altid haft mod på livet med lyst til at prøve noget nyt, og jeg har således haft en del job i forskellige brancher – blandt andet salg og administrative stillinger med personaleansvar. Jeg har været selvstændig og har arbejdet i turistbranchen – og også arbejdet 12 år i udlandet (Grønland, Saudi Arabien og Malta).

– De sidste fire år, inden jeg blev pensionist og flyttede tilbage til Bornholm, arbejdede jeg på et bosted for voksne domsanbragte med psykiske handicap. I juni 2017 var det tid til at flytte “hjem” igen, og jeg har nu boet tre år i Hasle, fortæller Hans Christian Pedersen.

 

 

 

Ny ledelse

Hasle IF’s generalforsamling for nylig resulterede i flere udskiftninger i ledelsen, idet både formand, Johnny Asmussen og Leif Nielsen, stoppede.

Hans Christian Pedersen blev på generalforsamlingen valgt som ny formand, og ved den efterfølgende konstituering i forretningsudvalget blev Carsten Pedersen valgt som næstformand og Trine Leerskov som sekretær.

Forretningsudvalget består desuden af foreningens mangeårige kasserer Susanne Olsen, Jeppe Pedersen og Johnny Asmussen (suppleant).