Arkivfoto

Revisor får bøde for at revidere

En bornholmsk revisor blev tirsdag formiddag idømt en bøde på 100.000 kroner ved Retten i Rønne.

Det blev han, fordi han har revideret en række selskabers regnskaber og ulovligt har benyttet betegnelsen "registreret revisor".

RETSSAG

En revisor blev tirsdag formiddag idømt en bøde på 100.000 kroner ved Retten i Rønne.

Det blev han, fordi han har revideret en række selskabers regnskaber og ulovligt har benyttet betegnelsen “registreret revisor”.

For at revidere selskabers regnskaber og for at bruge betegnelsen registreret revisor skal man nemlig opfylde en række formelle krav til uddannelse og erfaring, og man skal samtidig have en beskikkelse fra Erhvervsstyrelsen, som er den statslige myndighed, der kontrollerer revisorbranchen, og det havde revisoren ikke.

Manden, som siden 1996 har drevet revisorvirksomhed i Rønne, deponerede i oktober 2015 – af ukendte årsager – sin beskikkelse som godkendt revisor, men han fortsatte med at drive sin revisionsvirksomhed.

Og i 2019 reviderede han årsregnskabet for mindst 20 selskaber, og i regnskaberne, som blev indberettet til Erhvervsstyrelsen, underskrev han sig som registreret revisor , selvom han formelt set ikke havde ret til at revidere disse selskabers regnskaber og ikke opfyldte de formelle krav til at kalde sig registreret revisor. Det opdagede Erhvervsstyrelsen, da de gennemgik regnskaberne, og revisoren blev derefter politianmeldt for overtrædelse af Revisorloven og Årsregnskabsloven.

Bøden til revisoren blev givet ved en såkaldt udeblivelsesdom, fordi han mandag havde meddelt anklagemyndigheden, at han ikke ville møde op i retten. Han ville i stedet blot acceptere den dom, retten afsagde.

Derfor tog det kun cirka et minut for dommer Henrik Engell Rhod at følge anklager Anne Moes ønske om en bøde på 100.000 kroner.

I anklageskriftet havde politiet endvidere ønsket, at revisorens udbytte for den ulovlige aktivitet skulle konfiskeres, men det undgik han, fordi anklagemyndigheden frafaldt dette krav.

Revisoren har gennem sin sekretær meddelt Bornholms Tidende, at han ikke ønsker at udtale sig om sagen.