Heidi, der vil nøjes med at oplyse fornavnet i denne forbindelse, og Helle Resen Jørgensen giver prøver på et par dansetrin udenfor Rådhusets, hvor lørdagens arrangement foregår. Foto: Holger Larsen

Der skal danses i medborgerhuset

HASLE

Danse- og Eventforeningen i Hasle hedder den nye forening, som står bag et arrangement i byens medborgerhus, Rådhuset, lørdag aften.

– Vi er nogle stykker, der bor i Hasle, som er store livsnydere, og de fleste af os er også vinterbadere nede i badeklubben. Vi har talt om, at der mangler et sted her på Bornholm, hvor man kan danse, når man er voksen 30+, siger Helle Resen Jørgensen. Hun er formand for foreningen og har en eftermiddag tidligere på ugen samlet nogle af initiativtagerne på pladsen foran Rådhuset til en snak om det nye initiativ.

Gruppen er tidligere mødtes privat for at spise, hygge og danse. Men nu er man blevet så mange, at aktiviteten er ved at vokse ud af de private rammer. Man har derfor dannet en forening for at kunne leje sig ind i medborgerhuset.

Det er ikke en fest

– Det er socialt samvær og dans, som er i centrum. Det er ikke meningen, at det skal være en fest. Vi vil gerne ud at danse, uden at skulle bruge hele søndagen på at “reparere”. Sidst var der faktisk kun nogle få, der drak et glas vin, fortæller de.

– Vi laver maden billigt. Så kan man komme og spise, og så danser vi bagefter til klokken 24, hvorefter vi lukker. Vi laver mad, og der er kaffe og kage. Hvis man vil have noget at drikke, skal man støtte Spar eller brugsen, for vi skal ikke konkurrere med nogen.

– Nu starter vi stille op, og bytinget og dem, der styrer Rådhuset skal bare lige se, at vi har styr på det, og at tingene foregår på en ordentlig måde. Vi håber meget, at der kommer nogle flere af de lokale. Men ellers er det for alle på hele øen, og turister er også velkommen, siger Helle Resen Jørgensen.

Hasle vokser kulturelt

– Hvis man vil spise med, er det nødvendigt med en tilmelding. Ellers kan man bare komme og være med i den efterfølgende hygge. Første gang man kommer, køber man sig et livsvarigt medlemskab af foreningen, oplyser Helle Resen Jørgensen, der regner med et nyt arrangement i september.

– Rådhuset er et fantastisk sted, og Hasle er en by, der vokser, også kulturelt. Vi er nogle tilflyttere og nogle bornholmere – faktisk er en stor del af landet repræsenteret i bestyrelsen, fortæller formanden.

Det er i øvrigt nogle af de samme personer, der i de seneste tid har arrangeret loppemarkeder foran Rådhuset.

 

 

30

Helle Resen Jørgensen fra Danse- og Eventforeningen i Hasle venter 30-35 deltagere i foreningens første arrangement, der er oprettet som en begivenhed på Facebook.